Skip to main content

Meroddi Pera Flats

1881-1883 TARİHLERİ ARASINDA İNŞA EDİLDİ
Galata Bölgesi Şahkulu Sokak’ta yer alan bina, 1881-1883 tarihleri arasında inşa edilmiştir. Bina; inşa edildiği tarihlerde, Cenevizlilerin Galata Surları’nı örmeden önce savunma amaçlı olarak 13-14. yüzyıllarda açtığı tarihi hendeklerin hemen yanı başında yükseliyordu. Bugün ise sayısız kültürel durağın yer aldığı eşsiz bir tarihi çevrenin merkezindedir.

Geçmişte kat mülkiyeti olmadığı için, çoğu durumda bir apartmanın sahibi tek bir kişiydi. 19. yüzyılın sonlarında apartman, insanların geleneksel orta sınıftan modern orta sınıfa geçişlerini teyit eden bir araçtı. Bu nedenle bina, daha önce ahşap konaklarda geleneksel bir yaşam süren Osmanlı vatandaşlarının da muhtemelen ilk “apartman” tecrübelerine tanıklık etmişti.

Tarihi yapı, Nar Yatırım sayesinde bugün yeni bir tecrübeye daha ev sahipliği yapıyor. Osmanlı’nın neo-klasik döneminin çağdaş tasarımla buluştuğu bir rezidans olarak hizmet vermeye başlayan binada faal durumda 15 adet farklı tiplerde daire bulunuyor. Bina, Galata Kulesi ile Şişhane metro durağına 150 m, Galata Mevlevihanesi Müzesi’ne ise 200 m mesafede yer alan eşsiz konumlu dairelere sahiptir.

Proje Resimleri

Danışma Hattı

Bize Ulaşın

Projelerimiz ve bizim hakkımızda daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?